Erwtensoep met rookwortel
Vega

Erwtensoep met rookwortel

  • 80 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 125 gram knolselderij
  • 0.25 stuk(s) korte prei
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) rookwortel
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 75 gram spliterwten groen
  • 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 100 gram wortel
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 250 gram knolselderij
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) rookwortel
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 150 gram spliterwten groen
  • 1 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 200 gram wortel
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 375 gram knolselderij
  • 0.75 stuk(s) korte prei
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 1.5 stuk(s) rookwortel
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 225 gram spliterwten groen
  • 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 300 gram wortel
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 500 gram knolselderij
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 2 stuk(s) rookwortel
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 300 gram spliterwten groen
  • 2 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Spoel de gedroogde spliterwten goed af in een zeef onder koud, stromend water. Breng de benodigde hoeveelheid groentebouillon aan de kook. Voeg de spliterwten en laurier toe aan de bouillon en laat 45 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Stap 2

Schil ondertussen de knolselderij en was de wortel. Snijd beide in kleine blokjes van 1 cm. Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de sjalot.

Stap 3

Controleer na 45 minuten of de spliterwten zacht zijn. Voeg dan de gesneden sjalot, knolselderij, wortel en prei toe. Voeg water toe tot te groente net niet onder staat. Laat dit koken voor ongeveer 15 minuten op laag vuur met het deksel op de pan zo dat de groenten zacht worden. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Moet de soep wat dikker worden? Kook het dan nog even zonder de deksel.

Stap 4

Bak ondertussen het stokbrood af volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 5

Verhit olie in een bakpan en bak de rookwortel in zijn geheel voor circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het af en toe om. Snijd de wortel eventueel in plakken.

Stap 6

Haal de laurier blaadjes uit de pan en verdeel de erwtensoep over kommen. Leg de gegrilde rookwortel(plakjes) hierop. Serveer samen met het stokbrood en de roomboter.