Empanadas met zwartebonensalade
Vlees

Empanadas met zwartebonensalade

en salsa

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 100 gram mais in blik
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 125 gram tomaten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 120 gram varkensgehakt
  • 0.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 2 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 stuk(s) limoen
  • 200 gram mais in blik
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 250 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 240 gram varkensgehakt
  • 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 4.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 3 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 230 gram mais in blik
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 375 gram tomaten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 360 gram varkensgehakt
  • 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 6 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 4 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 stuk(s) limoen
  • 400 gram mais in blik
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 500 gram tomaten
  • 2 stuk(s) ui
  • 480 gram varkensgehakt
  • 2 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je dat de empanadas nog net iets mooier goudbruin uit de oven komen? Bestrijk de empanadas dan met wat losgeklopt ei voordat ze de oven in gaan.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snipper de ui zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg daar de helft van de gesnipperde ui, de helft van de paprikapoeder en de helft van de komijn aan toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles door elkaar.

Stap 3

Steek met een schaaltje of een ronde uitsteekvorm met een diameter van 12 cm rondjes uit het flammkuchendeeg. Vorm van de restjes deeg ook nog 1 of 2 ronde plakjes deeg met dezelfde diameter.

Stap 4

Verdeel de gehaktvulling over de deegrondjes. Houd 1 cm van de rand vrij. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen aan met de tanden van een vork. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Stap 5

Halveer ondertussen de helft van de tomaten en rasp deze helften boven een kommetje. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe. Boen de limoenen schoon, rasp het groene deel van de schil en pers vervolgens de vruchten uit. Voeg een beetje van het rasp en sap toe aan de geraspte tomaat (bewaar de rest voor de saladedressing). Meng door elkaar en breng de salsa op smaak met peper en zout.

Stap 6

Doe de zwarte bonen en de maïs in een zeef. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de rest van de tomaten in blokjes. Doe de maïs, zwarte bonen, tomatenblokjes en paprika in een ruime schaal. Maak van de rest van de paprikapoeder, komijn en limoenrasp en -sap samen met de olie een dressing en meng deze door de bonensalade. Serveer de warme empanadas met de salsa en de bonensalade.