Elshorst burger met waldorfsalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Elshorst burger
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.25 eetlepel(s) azijn
- 10 gram gepelde walnoten
- 1 stuk(s) hamburgerbroodje
- 200 gram knolselderij
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 10 gram rozijnen
- 25 gram winterpostelein
- 2 stuk(s) Elshorst burger
- 1 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 20 gram gepelde walnoten
- 2 stuk(s) hamburgerbroodje
- 400 gram knolselderij
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 1 theelepel(s) mosterd
- 20 gram rozijnen
- 50 gram winterpostelein
- 3 stuk(s) Elshorst burger
- 1.5 stuk(s) appel
- 0.75 eetlepel(s) azijn
- 30 gram gepelde walnoten
- 3 stuk(s) hamburgerbroodje
- 600 gram knolselderij
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 30 gram rozijnen
- 75 gram winterpostelein
- 4 stuk(s) Elshorst burger
- 2 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) azijn
- 40 gram gepelde walnoten
- 4 stuk(s) hamburgerbroodje
- 800 gram knolselderij
- 8 eetlepel(s) mayonaise
- 2 theelepel(s) mosterd
- 40 gram rozijnen
- 100 gram winterpostelein
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Liever een iets zoetere dressing voor de waldorfsalade? Meng er dan een lepeltje honing door.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Snijd de knolselderij in kwarten en schil ze. Snijd elk kwart in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in reepjes en de reepjes in blokjes.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de knolselderijblokjes in 3-4 min. beetgaar. Giet af in een zeef, laat uitlekken en doe in een kom.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Meng met de knolselderij. Meng in een kommetje ¾ van de mayo met de mosterd en de azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng samen met de rozijnen door de Waldorf salade.
Bak de burgers in een grillpan of koekenpan 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.
Halveer de hamburgerbroodjes overlangs. Rooster de broodjeshelften met de snijkant naar beneden 1 min. in een koekenpan of grillpan.
Leg de burgers op de onderkanten van de broodjes en verdeel er de winterpostelein over. Verdeel de rest van de mayonaise over de broodjes en leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de waldorfsalade.