Eierwrap met pastinaak, bietjes en raapstelen
Vega

Eierwrap met pastinaak, bietjes en raapstelen

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram bulgur
  • 2 stuk(s) eieren
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 0.5 gram kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 gram pastinaak
  • 0.5 bosje(s) raapstelen
  • 125 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram bulgur
  • 4 stuk(s) eieren
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 gram kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 gram pastinaak
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 250 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram bulgur
  • 6 stuk(s) eieren
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1.5 gram kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 4 gram pastinaak
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 400 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 200 gram bulgur
  • 8 stuk(s) eieren
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 gram kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 6 gram pastinaak
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 500 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) ui

Tip

Kook de bietjes vooraf, of gebruik voorgekookte bietjes.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.

Stap 2

Schil de pastinaak. Snijd deze in grove stukken van 2-3 cm. Snijd de rode biet in even grote stukken als de pastinaak. Was de raapstelen en verwijder, indien nodig, de bruine stukjes.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pastinaak, rode biet en ¾ van de bouillon toe. Laat het geheel ca. 10 minuten sudderen tot het meeste van de bouillon is verdampt. Voeg daarna de bulgur en de rest van de bouillon toe en verwarm nog eens voor ca. 10 minuten. Als de bulgur en pastinaak gaar zijn, start je met de volgende stap.

Stap 4

Meng de eieren met de kerrie, peper en zout met een staafmixer tot een glad beslag. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hiervan 2 mooie dunne pannenkoeken.

Stap 5

Serveer de eierpannenkoeken als een wrap en vul ze met de gestoofde pastinaak, rode biet en raapstelen.