
Eieren in kerriesaus met groente
rijst en groenlofsalade
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) bloem
- 100 gram bospeen
- 15 gram boter
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 stuk(s) courgette
- 1 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.25 stuk(s) groenlof
- 2 theelepel(s) kerrie
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 150 milliliter melk
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) bloem
- 200 gram bospeen
- 30 gram boter
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) courgette
- 2 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 0.5 stuk(s) groenlof
- 4 theelepel(s) kerrie
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 300 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 150 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) bloem
- 300 gram bospeen
- 45 gram boter
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1.5 stuk(s) courgette
- 3 stuk(s) eieren
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 0.75 stuk(s) groenlof
- 6 theelepel(s) kerrie
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 450 milliliter melk
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 225 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) bloem
- 400 gram bospeen
- 60 gram boter
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) courgette
- 4 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) groenlof
- 8 theelepel(s) kerrie
- 1 stuk(s) komkommer
- 600 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 37.45 per weekTip!
Groenlof is een wat bittere groente, dus wellicht wil je een wat zoetere dressing erover zoals deze: klop 2 el olijfolie, 1 el appelciderazijn, 1 el honing (of ahornsiroop) en 1 tl mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en sprenkel over de salade.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken, pel ze en snijd in helften of kwarten.
Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd in halve plakjes. Snijd de courgette in blokjes.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg wortel en courgette toe en bak 5 minuten mee. Strooi de kerriepoeder erover en bak nog 1 minuut.
Roer de bloem door de groenten en bak 1 minuut mee. Schenk de melk er beetje bij beetje bij en roer tot een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 3-4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de gekookte eieren in de saus en warm ze kort mee.
Snijd de groenlof in repen en besprenkel met de olijfolie en azijn. Serveer de rijst met de kerriesaus en eieren en geef de salade erbij.