Eieren in kerriesaus met groente
Vega

Eieren in kerriesaus met groente

rijst en groenlofsalade

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 100 gram bospeen
  • 15 gram boter
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.25 stuk(s) groenlof
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 150 milliliter melk
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 200 gram bospeen
  • 30 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) courgette
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 0.5 stuk(s) groenlof
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 300 milliliter melk
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 300 gram bospeen
  • 45 gram boter
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 0.75 stuk(s) groenlof
  • 6 theelepel(s) kerrie
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 450 milliliter melk
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 400 gram bospeen
  • 60 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 stuk(s) courgette
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 8 theelepel(s) kerrie
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 600 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 37.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Groenlof is een wat bittere groente, dus wellicht wil je een wat zoetere dressing erover zoals deze: klop 2 el olijfolie, 1 el appelciderazijn, 1 el honing (of ahornsiroop) en 1 tl mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en sprenkel over de salade.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken, pel ze en snijd in helften of kwarten.

Stap 2

Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd in halve plakjes. Snijd de courgette in blokjes.

Stap 3

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg wortel en courgette toe en bak 5 minuten mee. Strooi de kerriepoeder erover en bak nog 1 minuut.

Stap 4

Roer de bloem door de groenten en bak 1 minuut mee. Schenk de melk er beetje bij beetje bij en roer tot een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 3-4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Leg de gekookte eieren in de saus en warm ze kort mee.

Stap 6

Snijd de groenlof in repen en besprenkel met de olijfolie en azijn. Serveer de rijst met de kerriesaus en eieren en geef de salade erbij.