Eenpanspasta met gehaktballetjes
Vlees

Eenpanspasta met gehaktballetjes

en tomatensaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 3 gram basilicum
  • 100 gram gehaktballetjes
  • 25 gram geraspte kaas
  • 200 gram knolselderij
  • 200 milliliter passata
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram volkoren orzo
  • 50 gram wortel
  • 5 gram basilicum
  • 200 gram gehaktballetjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 400 gram knolselderij
  • 400 milliliter passata
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram volkoren orzo
  • 100 gram wortel
  • 10 gram basilicum
  • 300 gram gehaktballetjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • 600 gram knolselderij
  • 420 milliliter passata
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram volkoren orzo
  • 150 gram wortel
  • 15 gram basilicum
  • 400 gram gehaktballetjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 800 gram knolselderij
  • 800 milliliter passata
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram volkoren orzo
  • 200 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Eet deze orzo uit diepe borden. Je hebt eigenlijk alleen een vork (of lepel) nodig. Scheelt ook weer afwas!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de knolselderij in kwarten. Schil de kwarten en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Was de wortel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de ui.

Stap 2

Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem of een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in circa 3 minuten rondom bruin.

Stap 3

Voeg de knolselderij, wortel en ui toe. Draai het vuur naar middelhoog en bak de groenten circa 4 minuten mee.

Stap 4

Doe de passata in een maatbeker en vul aan met water tot 600 ml voor 2 pers, 1 liter voor 3 personen en tot 1,5 L. voor 4 personen. Voeg toe aan de pan, samen met de orzo. Breng aan de kook, roer een keer door, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 18-20 minuten koken

Stap 5

Roer regelmatig door zodat de orzo niet aanbrandt. Check vanaf 15 minuten of de orzo gaar is. Breng de orzo eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 6

Bestrooi de orzo met de geraspte kaas en de blaadjes basilicum. Serveer in de pan.