Eenpanspasta met gehaktballetjes
en tomatensaus
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 3 gram basilicum
- 100 gram gehaktballetjes
- 25 gram geraspte kaas
- 200 gram knolselderij
- 200 milliliter passata
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram volkoren orzo
- 50 gram wortel
- 5 gram basilicum
- 200 gram gehaktballetjes
- 50 gram geraspte kaas
- 400 gram knolselderij
- 400 milliliter passata
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram volkoren orzo
- 100 gram wortel
- 10 gram basilicum
- 300 gram gehaktballetjes
- 75 gram geraspte kaas
- 600 gram knolselderij
- 420 milliliter passata
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram volkoren orzo
- 150 gram wortel
- 15 gram basilicum
- 400 gram gehaktballetjes
- 100 gram geraspte kaas
- 800 gram knolselderij
- 800 milliliter passata
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram volkoren orzo
- 200 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Eet deze orzo uit diepe borden. Je hebt eigenlijk alleen een vork (of lepel) nodig. Scheelt ook weer afwas!
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de knolselderij in kwarten. Schil de kwarten en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Was de wortel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de ui.
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem of een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in circa 3 minuten rondom bruin.
Voeg de knolselderij, wortel en ui toe. Draai het vuur naar middelhoog en bak de groenten circa 4 minuten mee.
Doe de passata in een maatbeker en vul aan met water tot 600 ml voor 2 pers, 1 liter voor 3 personen en tot 1,5 L. voor 4 personen. Voeg toe aan de pan, samen met de orzo. Breng aan de kook, roer een keer door, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 18-20 minuten koken
Roer regelmatig door zodat de orzo niet aanbrandt. Check vanaf 15 minuten of de orzo gaar is. Breng de orzo eventueel verder op smaak met peper en zout.
Bestrooi de orzo met de geraspte kaas en de blaadjes basilicum. Serveer in de pan.