Flammkuchen met champignons en blauwe kaas
Vega

Flammkuchen met champignons en blauwe kaas

en spinazie-kikkererwtensalade

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 50 gram blauw klaver kaas
  • 100 gram champignons
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 1 theelepel(s) honing
  • 55 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram spinazie
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 100 gram blauw klaver kaas
  • 200 gram champignons
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 2 theelepel(s) honing
  • 110 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram spinazie
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 150 gram blauw klaver kaas
  • 250 gram champignons
  • 180 milliliter crème fraîche
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 3 theelepel(s) honing
  • 165 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 225 gram spinazie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 200 gram blauw klaver kaas
  • 400 gram champignons
  • 240 milliliter crème fraîche
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 4 theelepel(s) honing
  • 220 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je de kikkererwten in de salade een klein beetje spannender maken? Bak ze dan in wat olijfolie met wat kerriepoeder of ras el hanout en eventueel wat zout in een koekenpan of in de oven.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen. Snijd de blauwe kaas in dunne plakjes.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de champignons 6-7 minuten op hoog vuur. Het vocht moet na het bakken grotendeels verdampt zijn.

Stap 4

Rol het deeg uit met het meegerolde bakpapier. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en verdeel de kaas erover. Verdeel de gebakken champignons en de uiringen erover. Bak de flammkuchen in 20-25 minuten krokant en gaar in de oven.

Stap 5

Was en droog ondertussen de spinazie en doe in een schaal. Laat de kikkererwten uitlekken. Klop in een kommetje de honing, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe de kikkererwten bij de honingmosterd-dressing en verdeel ze daarna over de spinazie.

Stap 6

Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en serveer met de spinazie-kikkererwtensalade.