Spaanse aardappeltortilla met spekjes
Vlees

Spaanse aardappeltortilla met spekjes

en tomatensalade

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 15 gram appelstroop
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 2 stuk(s) eieren
  • 25 gram geraspte kaas
  • 75 gram gerookte spekjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 75 gram tomaatjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 10 milliliter water
  • 50 gram zure room
  • 500 gram aardappel(en)
  • 30 gram appelstroop
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 4 stuk(s) eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 150 gram tomaatjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 20 milliliter water
  • 100 gram zure room
  • 750 gram aardappel(en)
  • 45 gram appelstroop
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 6 stuk(s) eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • 225 gram gerookte spekjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 225 gram tomaatjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 30 milliliter water
  • 125 gram zure room
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 60 gram appelstroop
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 8 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 300 gram tomaatjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 40 milliliter water
  • 200 gram zure room

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Gebruik voor 2 personen een ovenschaal of springvorm van Ø 18 cm, voor 3 personen Ø 20 cm, voor 4 personen Ø 24 cm.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 min. en giet ze vervolgens af.

Stap 2

Bak ondertussen de spekjes in circa 5 minuten uit op middelhoog vuur. Snijd de uien in halve ringen en voeg samen met de aardappelblokjes toe en bak nog 3-4 minuten samen met de spekjes.

Stap 3

Klop in een ruime kom de eieren los met de zure room en peper en zout naar smaak. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Meng vervolgens de aardappel, ui en spek uit de pan erdoor.

Stap 4

Bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm. Duw het mengsel aan en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de tortilla in ca. 30 min. gaar in het midden van de oven.

Stap 5

Halveer, terwijl de tortilla in de oven staat, de tomaatjes. Snijd de baby-romainesla in reepjes en doe met de tomaatjes in een schaal. Meng de appelstroop met het water en besprenkel de tomatensalade ermee.

Stap 6

Neem de tortilla uit de oven en haal deze uit de vorm met behulp van het bakpapier. Leg de tortilla op een plank of platte schaal en serveer samen met de tomatensalade.