Geroosterde makreelfilet met risotto van orzo
Vis

Geroosterde makreelfilet met risotto van orzo

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 125 gram makreelfilet
  • 100 gram orzo
  • 10 gram peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 200 milliliter water
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 250 gram makreelfilet
  • 200 gram orzo
  • 20 gram peterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 milliliter water
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 375 gram makreelfilet
  • 300 gram orzo
  • 30 gram peterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 600 milliliter water
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 500 gram makreelfilet
  • 400 gram orzo
  • 40 gram peterselie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 800 milliliter water

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • 1 hapjespan

Tip

Heb je nog kerrie in huis? Voeg dan bij stap 3 de kerrie toe. Je kunt de huid van de makreel eten, maar je kunt hem er ook af halen na het bakken.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Plaats in de oven en pof ongeveer 15 minuten tot het zacht is geworden.

Stap 2

Maak ondertussen de rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg eventueel het kerriepoeder toe. Voeg de orzo toe, roer goed om en blus af met het water. Breng aan de kook. Dek af met een deksel en laat in ongeveer 15 minuten gaar pruttelen. Blijf goed roeren.

Stap 3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de aubergines na 15 minuten uit de oven en lepel bij de helft van de aubergines er het vruchtvlees uit en snijd fijn. Schep dit door de risotto van orzo. Voeg de peterselie toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 4

Leg de makreelfilets bij de resterende aubergine op de ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Plaats terug in de oven en laat in 5 minuten net gaar worden, het mag zeker nog glazig zijn van binnen.

Stap 5

Dresseer de risotto in diepe borden, leg er de gepofte aubergine op en leg er voorzichtig de makreelfilet tegenaan.