
Kalkoenworst met kriel
gestoofde prei en salade
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 50 gram chioggia biet
- 0.25 krop(pen) eikenbladsla
- 1 stuk(s) kalkoenworst
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 250 gram krieltjes
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) azijn
- 100 gram chioggia biet
- 0.5 krop(pen) eikenbladsla
- 2 stuk(s) kalkoenworst
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 150 gram chioggia biet
- 0.75 krop(pen) eikenbladsla
- 3 stuk(s) kalkoenworst
- 3 teentje(s) knoflook
- 6 stuk(s) korte prei
- 750 gram krieltjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 200 gram chioggia biet
- 1 krop(pen) eikenbladsla
- 4 stuk(s) kalkoenworst
- 4 teentje(s) knoflook
- 8 stuk(s) korte prei
- 1000 gram krieltjes
- 4 eetlepel(s) olijfolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
In dit recept gebruik je alleen het witte deel van de prei omdat daar geen zand in zit en je die dus als heel stronkje kunt gebruiken. Het groen zit in een ander recept deze week, want we gooien natuurlijk niets weg.
Chef Claudia
Bereidingswijze
LET OP: IN DIT RECEPT GEBRUIK JE ALLEEN HET WITTE DEEL VAN DE PREI. HET GROENE DEEL WORDT IN EEN ANDER RECEPT GEBRUIKT.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de krieltjes en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet af en verdeel de kriel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout en rooster 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen het wit van de preien in stukken van 5 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de preistronkjes met de knoflook 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water en een snuf zout toe en stoof de preistronkjes 10 minuten met de deksel op de pan.
Was en droog de blaadjes sla en doe ze in een schaal. Was de bieten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Gebruik een mandoline als je die in huis hebt. Leg de plakjes biet op de sla en besprenkel met olie en azijn naar smaak.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kalkoenworsten in circa 10 minuten gaar. Haal de krieltjes uit de oven en serveer met de gestoofde prei en de worst. Geef de salade er apart bij.