Dahl met Uchiki Kuri pompoen en aardappel
Vegan

Dahl met Uchiki Kuri pompoen en aardappel

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram aardappel frieslander
  • 100 gram gepelde tomaten
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) naan
  • 200 gram pompoen uchiki kuri
  • 5 gram pompoenpitten
  • 50 gram rode linzen gedroogd
  • 200 gram aardappel frieslander
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 2 stuk(s) naan
  • 400 gram pompoen uchiki kuri
  • 10 gram pompoenpitten
  • 100 gram rode linzen gedroogd
  • 300 gram aardappel frieslander
  • 300 gram gepelde tomaten
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 3 stuk(s) naan
  • 600 gram pompoen uchiki kuri
  • 15 gram pompoenpitten
  • 150 gram rode linzen gedroogd
  • 400 gram aardappel frieslander
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 4 stuk(s) naan
  • 800 gram pompoen uchiki kuri
  • 20 gram pompoenpitten
  • 200 gram rode linzen gedroogd

Benodigdheden

  • bakplaat
  • vetvrij papier
  • snijplank
  • mes
  • gietijzeren soeppan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen of was alleen goed. Snijd de aardappelen in gelijke blokjes van 1 cm.

Stap 2

Rooster de pompoenpitten 2-3 minuten met een klein scheutje olie.

Stap 3

Verwarm de pan opnieuw met een scheut olie. Fruit de aardappelblokjes en de pompoenblokjes 2 minuten. Voeg de Kerrie Madras kruidenmix en linzen toe. Bak alles nog 2 minuten.

Stap 4

Voeg nu de bouillon, gepelde tomaten en kokosmelk toe en laat het geheel 15-20 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe goed door. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 5

Bak ondertussen naan in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6

Verdeel de dahl over de borden en maak af met pompoenpitten. Serveer samen met naan.