
Vegan
Dahl met Uchiki Kuri pompoen en aardappel
- 45 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
+
- 100 gram aardappel frieslander
- 100 gram gepelde tomaten
- 200 mililiter groentebouillon
- 50 mililiter kokosmelk
- 1 stuk(s) naan
- 200 gram pompoen uchiki kuri
- 5 gram pompoenpitten
- 50 gram rode linzen gedroogd
- 200 gram aardappel frieslander
- 200 gram gepelde tomaten
- 400 mililiter groentebouillon
- 100 mililiter kokosmelk
- 2 stuk(s) naan
- 400 gram pompoen uchiki kuri
- 10 gram pompoenpitten
- 100 gram rode linzen gedroogd
- 300 gram aardappel frieslander
- 300 gram gepelde tomaten
- 600 mililiter groentebouillon
- 150 mililiter kokosmelk
- 3 stuk(s) naan
- 600 gram pompoen uchiki kuri
- 15 gram pompoenpitten
- 150 gram rode linzen gedroogd
- 400 gram aardappel frieslander
- 400 gram gepelde tomaten
- 800 mililiter groentebouillon
- 200 mililiter kokosmelk
- 4 stuk(s) naan
- 800 gram pompoen uchiki kuri
- 20 gram pompoenpitten
- 200 gram rode linzen gedroogd
Benodigdheden
- bakplaat
- vetvrij papier
- snijplank
- mes
- gietijzeren soeppan
- hapjespan
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen of was alleen goed. Snijd de aardappelen in gelijke blokjes van 1 cm.
Stap 2
Rooster de pompoenpitten 2-3 minuten met een klein scheutje olie.
Stap 3
Verwarm de pan opnieuw met een scheut olie. Fruit de aardappelblokjes en de pompoenblokjes 2 minuten. Voeg de Kerrie Madras kruidenmix en linzen toe. Bak alles nog 2 minuten.
Stap 4
Voeg nu de bouillon, gepelde tomaten en kokosmelk toe en laat het geheel 15-20 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe goed door. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
Stap 5
Bak ondertussen naan in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6
Verdeel de dahl over de borden en maak af met pompoenpitten. Serveer samen met naan.