Dahl
met rotiplaat
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Rotiplaat
- 100 gram bospeen
- 5 theelepel(s) garam masala
- 100 milliliter kokosmelk
- 5 gram koriander
- 0.5 theelepel(s) kurkuma
- 100 gram linzen
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram roma pruim tomaten
- 2 stuk(s) Rotiplaat
- 200 gram bospeen
- 10 theelepel(s) garam masala
- 200 milliliter kokosmelk
- 10 gram koriander
- 1 theelepel(s) kurkuma
- 200 gram linzen
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram roma pruim tomaten
- 3 stuk(s) Rotiplaat
- 300 gram bospeen
- 15 theelepel(s) garam masala
- 300 milliliter kokosmelk
- 15 gram koriander
- 1.5 theelepel(s) kurkuma
- 300 gram linzen
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram roma pruim tomaten
- 4 stuk(s) Rotiplaat
- 400 gram bospeen
- 20 theelepel(s) garam masala
- 400 milliliter kokosmelk
- 20 gram koriander
- 2 theelepel(s) kurkuma
- 400 gram linzen
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram roma pruim tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Hoe langer de dahl op staat, hoe lekkerder! Een perfect gerecht om al eerder op de dag te maken of zelfs al de dag ervoor.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Snipper de ui. Was de bospeen en snijd in blokjes. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een stoofpan of hapjespan en verhit hierin wat olie. Voeg de ui en wortel toe en bak 5 minuten. Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak een paar minuten mee tot ze beginnen te geuren.
Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, linzen en kokosmelk toe en roer geheel. Laat 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen en de dahl mooi bindt.
Doe de rotiplaat in de oven en bak in circa 3 minuten warm.
Was de koriander en snijd fijn. Als de dahl 15 minuten heeft geprutteld, voeg de helft van de gesneden koriander toe en breng de dahl op smaak met peper en zout.
Schep de dahl in diepe borden. Garneer met de rest van de gesneden koriander en serveer met de rotiplaat. Scheur de rotiplaat in stukken en dip heerlijk in de dahl!