Seizoensbox VEGAN | Gnocchi met peer
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Gnocchi met peer

plantaardige blauwe kaas, biet en pompoen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram bietenmix
  • 150 stuk(s) flespompoen
  • 100 gram gnocchi
  • 50 eetlepel(s) kookvocht
  • 1 stuk(s) peer
  • 50 gram plantaardige blauwe kaas
  • 375 gram bietenmix
  • 300 stuk(s) flespompoen
  • 200 gram gnocchi
  • 100 eetlepel(s) kookvocht
  • 2 stuk(s) peer
  • 100 gram plantaardige blauwe kaas
  • 500 gram bietenmix
  • 450 stuk(s) flespompoen
  • 300 gram gnocchi
  • 150 eetlepel(s) kookvocht
  • 3 stuk(s) peer
  • 150 gram plantaardige blauwe kaas
  • 750 gram bietenmix
  • 600 stuk(s) flespompoen
  • 400 gram gnocchi
  • 200 eetlepel(s) kookvocht
  • 4 stuk(s) peer
  • 200 gram plantaardige blauwe kaas

Benodigdheden

  • kopje
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Bij Boerschappen eten we het liefst lokaal. Heb je onze Kleine Bezorgdienst gezien? Hiermee hebben we aandacht gevraagd voor lokaal fruit. We willen graag dat het fruit van eigen bodem komt, want dat is een heel stuk duurzamer dan fruit van ver weg. Het familiebedrijf De Stuifakker is eigendom van de familie Lambregts. Ze telen appels en peren, super vers, lekker van smaak en lokaal!

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een pan water en een snufje zout aan de kook voor de gnocchi. Verwijder de uiteinden en de zaden van de pompoen en snijd in kleine blokjes. Maak de bieten schoon en snijd in kleine blokjes.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de bieten even aan. Laat ze 5-8 minuten sudderen met de deksel op de pan. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 10-15 minuten. Maak ondertussen de peer schoon en snijd in plakjes.

Stap 3

Kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af, maar zorg dat je een kopje kookvocht bewaart. Brokkel de plantaardige blauwe kaas in stukjes.

Stap 4

Roer de gnocchi door de groenten, voeg wat kookvocht toe en verwarm nog 2-3 minuten.

Stap 5

Voeg naar smaak de plantaardige blauwe kaas toe en laat nog even smelten.

Stap 6

Serveer de gnocchi in diepe borden en kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Serveer met de plakjes peer.