Chili sin carne
Vega

Chili sin carne

met gepofte zoete aardappel

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 190 gram kidneybonen in chilisaus
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram zoete aardappel
  • 20 gram zure room
  • 380 gram kidneybonen in chilisaus
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram zoete aardappel
  • 40 gram zure room
  • 570 gram kidneybonen in chilisaus
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 600 gram zoete aardappel
  • 60 gram zure room
  • 760 gram kidneybonen in chilisaus
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) ui
  • 800 gram zoete aardappel
  • 80 gram zure room

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het formaat van zoete aardappelen kan behoorlijk uiteenlopend zijn. Kleinere zoete aardappelen hebben minder tijd in de oven nodig om gaar te worden. Check dus af en toe hoe gaar de aardappelen zijn door er met de punt van een mes in te prikken.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Halveer de zoete aardappelen in de lengte. Snijd het snijvlak kruislings in met een scherp mesje. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de zoete aardappelen 35 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en snipper de ui.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 5-6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kidneybonen in chilisaus toe en warm nog 5 minuten door.

Stap 5

Haal de zoete aardappelen uit de oven en verdeel ze over de borden. Schep de chili sin carne op de zoete aardappel. Schep op elke portie een lepel zure room en serveer.