Gnocchi met vegan bloemkool-spinaziecréme
Vegan

Gnocchi met vegan bloemkool-spinaziecréme

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 0.25 stuk(s) bloemkool
  • 200 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 milliliter plantaardige kookroom
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 100 gram spinazie
  • 10 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 400 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter plantaardige kookroom
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 200 gram spinazie
  • 15 gram basilicum
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 600 gram gnocchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter plantaardige kookroom
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 300 gram spinazie
  • 20 gram basilicum
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 800 gram gnocchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter plantaardige kookroom
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 gram spinazie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart.

Stap 2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de bloemkool en de spinazie toe. Bak 3 minuten mee op hoog vuur. Blus af met het bewaarde kookvocht.

Stap 4

Voeg de kookroom toe en doe het geheel in een maatbeker of hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout

Stap 5

Scheur de blaadjes basilicum grof en zet opzij. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi rondom goudbruin. Meng de gnocchi door de saus en verdeel over de borden. Strooi de basilicumblaadjes er overheen. Breng op smaak met zout en peper.