Thaise rode curry met tofu
Vegan

Thaise rode curry met tofu

met groente en rijst

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 25 gram currypasta rood
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 75 gram rijst
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram tofu
  • 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 50 gram currypasta rood
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 150 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 300 gram sperziebonen
  • 200 gram tofu
  • 225 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 75 gram currypasta rood
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 225 gram rijst
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 450 gram sperziebonen
  • 300 gram tofu
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 100 gram currypasta rood
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 300 gram rijst
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 600 gram sperziebonen
  • 400 gram tofu

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 37.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Er zijn diverse merken rode currypasta en de pittigheid daarvan kan sterk verschillen. Proef dus eerst een klein beetje voordat je de hoeveelheid toevoegt die in de ingrediëntenlijst staat vermeld. Je kunt later altijd wat meer toevoegen, maar eruit halen gaat niet meer.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en breek of snijd ze doormidden. Snijd de uien in dunne partjes.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en roerbak de ui 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en de sperziebonen toe, breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.

Stap 4

Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan de curry. Laat de curry nog 3-5 minuten koken op laag vuur.

Stap 5

Haal ondertussen de blaadjes van de stelen van de Nieuw-Zeelandse spinazie schoon en verwijder. Voeg de NZ spinazie toe aan de curry en laat de curry nog een paar minuten sudderen tot de bladgroente net is geslonken. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de curry te dik is.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden, schep de curry erbij en serveer.