“Curry pie” met snijbonen, linzen en dille
Vegan

“Curry pie” met snijbonen, linzen en dille

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 5 gram curry madras poeder
  • 80 blik(ken) kokoscrème
  • 0.5 gram linzen
  • 100 gram snijbonen
  • 30 gram verse dille
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 stuk(s) courgette
  • 10 gram curry madras poeder
  • 160 blik(ken) kokoscrème
  • 0.5 gram linzen
  • 200 gram snijbonen
  • 30 gram verse dille
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 15 gram curry madras poeder
  • 240 blik(ken) kokoscrème
  • 0.75 gram linzen
  • 300 gram snijbonen
  • 45 gram verse dille
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 stuk(s) courgette
  • 20 gram curry madras poeder
  • 320 blik(ken) kokoscrème
  • 1 gram linzen
  • 400 gram snijbonen
  • 60 gram verse dille

Benodigdheden

  • lepel
  • ovenschaal
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • hapjespan
  • pureestamper

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden celcius. Zet een kookpan op het vuur met water en zout. Was de courgette(s) en de snijbonen. Laat de linzen uitlekken in de zeef. Spoel eventueel met wat water. Was en schil de aardappels.

Stap 2

Snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes en kook deze in 10 minuten gaar in het zoute water. Snijd ondertussen de courgette(s) en snijbonen in dunne schuine reepjes. Hak de dille grof. Giet de aardappels af en laat goed uitwasemen in de kookpan.

Stap 3

Stamp de aardappels grof in de pan en kruid met een flinke scheut olijfolie, peper en zout, een lepel grove mosterd en de helft van de gehakte dille.

Stap 4

Zet de hapjespan op het vuur. Verwarm de kokosmelk met currypoeder, linzen, courgette reepjes en snijbonen. Kruid met peper en zout. Giet de warme curry in de ovenschaal. Verdeel vervolgens de aardappelpuree over de curry. Zorg dat alles bedekt is met puree.

Stap 5

Bak vervolgens de curry pie in de oven mooi goudbruin in 15 -20 minuten.