Curry met spruitjes en kikkererwten
Vegan

Curry met spruitjes en kikkererwten

met amandelschaafsel

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 30 gram currypasta rood
  • 80 gram kikkererwten gedroogd
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 150 gram spruitjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 60 gram currypasta rood
  • 160 gram kikkererwten gedroogd
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 300 gram spruitjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 90 gram currypasta rood
  • 240 gram kikkererwten gedroogd
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 450 gram spruitjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 120 gram currypasta rood
  • 320 gram kikkererwten gedroogd
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 600 gram spruitjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Let op: begin een dag eerder met het weken en bereiden van de gedroogde kikkererwten volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet de kikkererwten na het weken af te spoelen onder stromend water voordat je ze gaat koken.

Stap 2

Breng 2 kookpannen water aan de kook. Kook de rijst in één kookpan in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan. Giet af net voor het serveren. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel een paar losse blaadjes. Spoel de spruitjes schoon onder stromend water. Snijd ze doormidden. Voeg de spruitjes toe aan de andere kookpan en kook voor 3-4 minuten. Giet daarna de spruitjes af.

Stap 3

Was de wortel en snijd in plakjes. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de wok opnieuw met een scheut olie en fruit hierin de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg de wortelplakjes en de gekookte spruitjes toe en bak voor 5 minuten.

Stap 4

Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 10 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Spoel de gekookte en geweekte kikkererwten af onder koud, stromend water en voeg de laatste 5 minuten toe aan de curry. Pers de limoen uit en voeg ook het sap toe aan de curry.

Stap 5

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Stap 6

Verdeel de rijst en de curry met kikkererwten over de borden. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.