Curry met spruitjes
Vlees

Curry met spruitjes

en kip

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 30 gram currypasta rood
  • 120 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 150 gram spruitjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 60 gram currypasta rood
  • 240 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 300 gram spruitjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 90 gram currypasta rood
  • 360 gram kipfiletblokje(s)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 450 gram spruitjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 120 gram currypasta rood
  • 480 gram kipfiletblokje(s)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 600 gram spruitjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel
  • 300 gram zilvervliesrijst

Tip

Heb je nog peulvruchten in huis, zoals bijvoorbeeld linzen of kikkererwten? Voeg ze toe aan de curry bij stap 5.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 kookpannen water aan de kook. Kook de rijst in één kookpan in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan. Giet af net voor het serveren.

Stap 2

Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel een paar losse blaadjes. Spoel de spruitjes schoon onder stromend water. Snijd ze doormidden. Voeg de spruitjes toe aan de andere kookpan en kook voor 3-4 minuten. Giet daarna de spruitjes af.

Stap 3

Verhit ondertussen olie in een pan en bak de kipblokjes circa 8 minuten. Check na 8 minuten of de kipblokjes gaar zijn en bak indien nodig wat langer.

Stap 4

Was de wortel en snijd in plakjes. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de wok opnieuw met een scheut olie en fruit hierin de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg de wortelplakjes en de gekookte spruitjes toe en bak voor 5 minuten.

Stap 5

Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 10 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de curry. Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de curry en warm nog even door.

Stap 6

Verdeel de rijst en de curry met kip over de borden.