Curry met paneer
en spruitjes
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 30 gram currypasta rood
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 0.25 stuk(s) limoen
- 100 gram paneer
- 150 gram spruitjes
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram wortel
- 75 gram zilvervliesrijst
- 60 gram currypasta rood
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) limoen
- 200 gram paneer
- 300 gram spruitjes
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram wortel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 90 gram currypasta rood
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokosmelk
- 0.75 stuk(s) limoen
- 300 gram paneer
- 450 gram spruitjes
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
- 225 gram zilvervliesrijst
- 120 gram currypasta rood
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) limoen
- 400 gram paneer
- 600 gram spruitjes
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram wortel
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekBereidingswijze
Breng 2 kookpannen water aan de kook. Kook de rijst in één kookpan in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan. Giet af net voor het serveren.
Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel een paar losse blaadjes. Spoel de spruitjes schoon onder stromend water. Snijd ze doormidden. Voeg de spruitjes toe aan de andere kookpan en kook voor 3-4 minuten. Giet daarna de spruitjes af.
Dep de paneer droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout. Verwarm de wok met een scheutje olie en bak de blokjes paneer 3-4 minuten rondom aan. Haal ze daarna uit de pan.
Was de wortel en snijd in plakjes. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de wok opnieuw met een scheut olie en fruit hierin de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg de wortelplakjes en de gekookte spruitjes toe en bak voor 5 minuten.
Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 10 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de curry. Voeg de gebakken paneer toe aan de curry en warm nog even door.
Verdeel de rijst en de curry met paneer over de borden.