
Crunchy kikkererwtensalade
met naan
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 60 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram koriander
- 0.25 stuk(s) limoen
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 stuk(s) naan
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 50 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram spinazie
- 75 gram tomaatjes
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 120 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram koriander
- 0.5 stuk(s) limoen
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 stuk(s) naan
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 100 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 180 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 stuk(s) naan
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram spinazie
- 225 gram tomaatjes
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 240 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 stuk(s) naan
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 200 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Doe de kikkererwten pas bij de rest van de salade in de schaal als alles klaar is, dan blijven ze lekker knapperig!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Maak de knoflook schoon en pers boven de schaal. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 20 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
Was de komkommer en tomaatjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer in blokjes. Snipper de ui.
Snijd de koriander fijn. Was de spinazie en laat uitlekken. Als de kikkererwten krokant zijn, leg ze in een schaal en voeg de gesneden groenten, spinazie en koriander toe. Voeg het sap van de limoen en extra vierge olijfolie toe. Hussel het geheel en breng op smaak met peper en zout. Bereid het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Brokkel de feta over de salade, verdeel de salade over de borden en serveer met naan.