
Crunchy kikkererwtensalade
met naan
- 35 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 gram italiaanse kruiden
- 60 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram koriander
- 0.25 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) naan
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 gram paprikapoeder
- 50 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram spinazie
- 75 gram tomaatjes
- 2 gram italiaanse kruiden
- 120 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram koriander
- 0.5 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) naan
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 gram paprikapoeder
- 100 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- 3 gram italiaanse kruiden
- 180 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 3 stuk(s) naan
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 3 gram paprikapoeder
- 150 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram spinazie
- 225 gram tomaatjes
- 4 gram italiaanse kruiden
- 240 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 4 stuk(s) naan
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 4 gram paprikapoeder
- 200 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
Tip
Doe de kikkererwten pas bij de rest van de salade in de schaal als alles klaar is, dan blijven ze lekker knapperig!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Maak de knoflook schoon en pers boven de schaal. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 20 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
Was de komkommer en tomaatjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer in blokjes. Snipper de ui.
Snijd de koriander fijn. Was de spinazie en laat uitlekken. Als de kikkererwten krokant zijn, leg ze in een schaal en voeg de gesneden groenten, spinazie en koriander toe. Voeg het sap van de limoen en extra vierge olijfolie toe. Hussel het geheel en breng op smaak met peper en zout. Bereid het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Brokkel de feta over de salade, verdeel de salade over de borden en serveer met naan.