Crunchy kikkererwtensalade
met gebrokkelde geitenkaas
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram geitenkaas
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 60 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram koriander
- 0.25 stuk(s) limoen
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 stuk(s) naan
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram spinazie
- 75 gram tomaatjes
- 100 gram geitenkaas
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 120 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram koriander
- 0.5 stuk(s) limoen
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 stuk(s) naan
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- 150 gram geitenkaas
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 180 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 stuk(s) naan
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram spinazie
- 225 gram tomaatjes
- 200 gram geitenkaas
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 240 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 stuk(s) naan
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Doe de kikkererwten pas bij de rest van de salade in de schaal als alles klaar is, dan blijven ze lekker knapperig!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Maak de knoflook schoon en pers boven de schaal. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 20 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
Bereid het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was de komkommer en tomaatjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer in blokjes. Snipper de ui.
Snijd de koriander fijn. Leg de spinazie, komkommer, tomaatjes, rode ui en koriander in een schaal. Voeg het sap van de limoen en extra vierge olijfolie toe. Als de kikkererwten krokant zijn, leg ze in de schaal erbij. Hussel het geheel en breng op smaak met peper en zout.
Brokkel de geitenkaas over de salade, verdeel de salade over de borden en serveer met naan.