Crispy geroosterde bloemkool met ovenaardappeltjes
en salade
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 0.25 stuk(s) bloemkool
- 0.25 krop(pen) eikenbladsla
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram panko
- 25 gram sriracha mayo
- 125 gram tomaten
- 500 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 0.5 krop(pen) eikenbladsla
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram panko
- 50 gram sriracha mayo
- 250 gram tomaten
- 750 gram aardappel(en)
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 0.75 stuk(s) bloemkool
- 0.75 krop(pen) eikenbladsla
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram panko
- 75 gram sriracha mayo
- 375 gram tomaten
- 1000 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) bloemkool
- 1 krop(pen) eikenbladsla
- 1 stuk(s) komkommer
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram panko
- 100 gram sriracha mayo
- 500 gram tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Deze crispy bloemkoolroosjes doen het ook heel goed als hapje bij een borrel of op een feestje! Geef er dan bijvoorbeeld sweet chilisaus bij als dip.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak ze in het midden van de oven in ca.45 minuten goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd ook de steel in stukken die qua grootte vergelijkbaar zijn met bloemkoolroosjes. Doe de bloemkool in een schaal en meng er de srirachamayo door. Zorg dat elke stukje bloemkool helemaal rondom bedekt is.
Meng de panko met een scheut olijfolie (ongeveer 1 el pp) en doe dat vervolgens bij de bloemkool. Schep om zodat elk stukje bedekt is met panko. Verdeel de bloemkoolstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet bij de aardappeltjes in de oven. Bak de bloemkoolnuggets in 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Was en droog ondertussen de blaadjes eikenbladsla en doe in een schaal. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes en verdeel over de sla. Besprenkel met olie en azijn naar smaak.
Verdeel de crispy bloemkool over de borden en schep er de geroosterde aardappelpartjes bij. Serveer de salade er apart bij.