Creamy tomatensoep
Vega

Creamy tomatensoep

met ciabatta

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram champignons
  • 75 gram ciabatta
  • 30 milliliter crème fraîche
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 15 gram kruidenboter
  • 125 milliliter passata
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 200 gram champignons
  • 150 gram ciabatta
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 30 gram kruidenboter
  • 250 milliliter passata
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 300 gram champignons
  • 225 gram ciabatta
  • 90 milliliter crème fraîche
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 45 gram kruidenboter
  • 375 milliliter passata
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 400 gram champignons
  • 300 gram ciabatta
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 60 gram kruidenboter
  • 500 milliliter passata
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Vind je de soep te dik? Verdun met wat water. Vind je het te dun? Laat het wat langer op het vuur staan zonder deksel.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven en bereid de ciabatta volgens de verpakking.

Stap 2

Maak de ui en de wortel schoon en snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Stap 3

Breng water aan de kook en maak de bouillon in een soeppan. Doe de wortel, ui en knoflook samen met de passata in de pan. Laat het geheel ca 15 minuten koken.

Stap 4

Breng ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en bak de champignons in een paar minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden

Stap 5

Doe de champignons in de soep en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg de helft van de crème fraîche toe en roer door.

Stap 6

Verdeel de soep in kommen en maak af met de rest van de crème fraîche. Serveer met de ciabatta en de kruidenboter.