
Couscous met rode pesto
en gegrilde kip
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 120 gram kipdijfilet blokjes
- 150 milliliter kokend water
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram rode pesto (vers)
- 0.25 stuk(s) sla
- 150 gram tomaatjes
- 75 gram volkoren couscous
- 0.5 stuk(s) citroen
- 240 gram kipdijfilet blokjes
- 300 milliliter kokend water
- 20 gram munt
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rode pesto (vers)
- 0.5 stuk(s) sla
- 300 gram tomaatjes
- 150 gram volkoren couscous
- 0.75 stuk(s) citroen
- 360 gram kipdijfilet blokjes
- 450 milliliter kokend water
- 30 gram munt
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram rode pesto (vers)
- 0.75 stuk(s) sla
- 450 gram tomaatjes
- 225 gram volkoren couscous
- 1 stuk(s) citroen
- 480 gram kipdijfilet blokjes
- 600 milliliter kokend water
- 40 gram munt
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram rode pesto (vers)
- 1 stuk(s) sla
- 600 gram tomaatjes
- 300 gram volkoren couscous
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekBereidingswijze
Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water over. Laat de couscous 10 min. staan. Roer de gare couscous los met een vork en meng er de rode pesto door en een flinke scheut olijfolie door.
Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de couscous. Pers de citroen uit en meng ook het sap erdoor.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de sla in reepjes. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de tomaat, sla en munt door de couscous.
Verhit een grillpan. Bestrijk de kip met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill de kip in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de gegrilde kip op de couscous en serveer.