Couscous met rode pesto
en gebakken zalm
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 150 milliliter kokend water
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram rode pesto (vers)
- 0.25 stuk(s) sla
- 150 gram tomaatjes
- 75 gram volkoren couscous
- 120 gram zalmfilet
- 0.5 stuk(s) citroen
- 300 milliliter kokend water
- 20 gram munt
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rode pesto (vers)
- 0.5 stuk(s) sla
- 300 gram tomaatjes
- 150 gram volkoren couscous
- 240 gram zalmfilet
- 0.75 stuk(s) citroen
- 450 milliliter kokend water
- 30 gram munt
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram rode pesto (vers)
- 0.75 stuk(s) sla
- 450 gram tomaatjes
- 225 gram volkoren couscous
- 360 gram zalmfilet
- 1 stuk(s) citroen
- 600 milliliter kokend water
- 40 gram munt
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram rode pesto (vers)
- 1 stuk(s) sla
- 600 gram tomaatjes
- 300 gram volkoren couscous
- 480 gram zalmfilet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip:
Zalmfilet is op zijn lekkerst als ie net niet helemaal gaar is. Dan blijft het stukje vis lekker sappig. Om te zien of de zalm dat punt heeft bereikt, houd je de zijkant van het stukje vis in de gaten als het in de pan ligt. Dan zie je dat het gare deel lichtroze is en het nog niet gare deel wat donkerder van kleur.
Chef Colette
Bereidingswijze
Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water over. Laat de couscous 10 min. staan. Roer de gare couscous los met een vork en meng er de rode pesto door en een flinke scheut olijfolie door.
Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de couscous. Pers de citroen uit en meng ook het sap erdoor.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de sla in reepjes. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de tomaat, sla en munt door de couscous.
Verhit een scheut olie in de pan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur in circa 6 minuten bijna gaar. Keer halverwege.
Verdeel de couscous over de borden en leg op elke portie een stuk gebakken zalm.