Couscous met munt-yoghurt
Vega

Couscous met munt-yoghurt

en knolselderijmedaillons

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stengel(st) bosui
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 40 gram hangop
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) knolselderij medaillons
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 5 gram munt
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 50 gram spinazie
  • 150 gram tomaatjes
  • 75 gram volkoren couscous
  • 1 stengel(st) bosui
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 80 gram hangop
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 6 stuk(s) knolselderij medaillons
  • 1 stuk(s) limoen
  • 10 gram munt
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 100 gram spinazie
  • 300 gram tomaatjes
  • 150 gram volkoren couscous
  • 2 stengel(st) bosui
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 120 gram hangop
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 9 stuk(s) knolselderij medaillons
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 15 gram munt
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 150 gram spinazie
  • 450 gram tomaatjes
  • 225 gram volkoren couscous
  • 2 stengel(st) bosui
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 160 gram hangop
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 12 stuk(s) knolselderij medaillons
  • 2 stuk(s) limoen
  • 20 gram munt
  • 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 200 gram spinazie
  • 600 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren couscous

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog wat (gedroogde) abrikozen in huis? Snijd ze in kleine stukjes en voeg toe aan de couscoussalade. Een heerlijke combinatie met de rest van het gerecht!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een pan de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon. Los de bouillon op in het water en voeg de couscous toe. Laat de couscous circa 5 minuten wellen.

Stap 2

Was de tomaatjes en snijd doormidden. Snijd de bosui in ringetjes.

Stap 3

Was de munt en snijd fijn. Doe de hangop in een kommetje en voeg de helft van de munt, 1/3 van de benodigde extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Was de limoen en rasp boven de hangop. Roer geheel.

Stap 4

Verhit olie in een koekenpan. Bak de knolselderijmedaillons rondom bruin in circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de couscous in een grote schaal en voeg de achtergehouden munt, tomaatjes, bosui en spinazie toe. Pers de limoen en voeg het benodigde sap toe. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie toe en wat peper en zout. Hussel geheel.

Stap 6

Schep de couscous op de borden en serveer met de munt-hangop en knolselderijmedaillons.