Couscous met munt-hangop
Vlees

Couscous met munt-hangop

en köfte

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stengel(st) bosui
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 40 gram hangop
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 120 gram köfte gehakt
  • 5 gram munt
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 50 gram spinazie
  • 150 gram tomaatjes
  • 75 gram volkoren couscous
  • 2 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) citroen
  • 80 gram hangop
  • 200 mililiter kippenbouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 240 gram köfte gehakt
  • 10 gram munt
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 100 gram spinazie
  • 300 gram tomaatjes
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 stengel(st) bosui
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 120 gram hangop
  • 300 mililiter kippenbouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 360 gram köfte gehakt
  • 15 gram munt
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 150 gram spinazie
  • 450 gram tomaatjes
  • 225 gram volkoren couscous
  • 4 stengel(st) bosui
  • 2 stuk(s) citroen
  • 160 gram hangop
  • 400 mililiter kippenbouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 480 gram köfte gehakt
  • 20 gram munt
  • 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 200 gram spinazie
  • 600 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren couscous

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog wat (gedroogde) abrikozen in huis? Snijd ze in kleine stukjes en voeg toe aan de couscous salade. Een heerlijke combinatie met de rest van het gerecht!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een pan de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon. Los de bouillon op in het water en voeg de couscous toe. Laat de couscous circa 5 minuten wellen.

Stap 2

Was de tomaatjes en snijd doormidden. Snijd de bosui in ringetjes.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en snijd grof. Verhit olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en voeg daarna de köfte toe. Bak rondom bruin in circa 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Was de munt en snijd fijn. Doe de hangop in een kommetje en voeg de helft van de munt, 1/3 van de benodigde extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Was de citroen en rasp boven de hangop. Roer geheel.

Stap 5

Doe de couscous in een grote schaal en voeg de achtergehouden munt, tomaatjes, bosui en spinazie toe. Pers de citroen en voeg het benodigde sap toe. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie toe en wat peper en zout. Hussel geheel.

Stap 6

Schep de couscous op de borden en serveer met de munt-hangop en köfte.