Couscous met munt-hangop
en köfte
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stengel(st) bosui
- 40 gram hangop
- 100 mililiter kippenbouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 120 gram köfte gehakt
- 0.5 stuk(s) limoen
- 5 gram munt
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 50 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- 75 gram volkoren couscous
- 1 stengel(st) bosui
- 80 gram hangop
- 200 mililiter kippenbouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 240 gram köfte gehakt
- 1 stuk(s) limoen
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 100 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
- 150 gram volkoren couscous
- 2 stengel(st) bosui
- 120 gram hangop
- 300 mililiter kippenbouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 360 gram köfte gehakt
- 1.5 stuk(s) limoen
- 15 gram munt
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- 450 gram tomaatjes
- 225 gram volkoren couscous
- 2 stengel(st) bosui
- 160 gram hangop
- 400 mililiter kippenbouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 480 gram köfte gehakt
- 2 stuk(s) limoen
- 20 gram munt
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 200 gram spinazie
- 600 gram tomaatjes
- 300 gram volkoren couscous
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Heb je nog wat (gedroogde) abrikozen in huis? Snijd ze in kleine stukjes en voeg toe aan de couscoussalade. Een heerlijke combinatie met de rest van het gerecht!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng in een pan de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon. Los de bouillon op in het water en voeg de couscous toe. Laat de couscous circa 5 minuten wellen.
Was de tomaatjes en snijd doormidden. Snijd de bosui in ringetjes.
Maak de knoflook schoon en snijd grof. Verhit olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en voeg daarna de köfte toe. Bak rondom bruin in circa 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Was de munt en snijd fijn. Doe de hangop in een kommetje en voeg de helft van de munt, 1/3 van de benodigde extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Was de limoen en rasp boven de hangop. Roer geheel.
Doe de couscous in een grote schaal en voeg de achtergehouden munt, tomaatjes, bosui en spinazie toe. Pers de limoen en voeg het benodigde sap toe. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie toe en wat peper en zout. Hussel geheel.
Schep de couscous op de borden en serveer met de munt-hangop en köfte.