Couscous met linzen
en gefrituurde bloemkoolroosjes
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) bloemkool
- 0.25 stuk(s) citroen
- 50 milliliter ijskoud bruisend mineraalwater
- 50 gram kikkererwtenspread
- 150 milliliter kokend water
- 75 gram linzen
- 1 eetlepel(s) maizena
- 10 gram munt
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 stuk(s) sla
- 150 gram tomaatjes
- 75 gram volkoren couscous
- 25 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 0.5 stuk(s) citroen
- 100 milliliter ijskoud bruisend mineraalwater
- 100 gram kikkererwtenspread
- 300 milliliter kokend water
- 150 gram linzen
- 2 eetlepel(s) maizena
- 20 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) sla
- 300 gram tomaatjes
- 150 gram volkoren couscous
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.75 stuk(s) bloemkool
- 0.75 stuk(s) citroen
- 150 milliliter ijskoud bruisend mineraalwater
- 150 gram kikkererwtenspread
- 450 milliliter kokend water
- 225 gram linzen
- 3 eetlepel(s) maizena
- 30 gram munt
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 stuk(s) sla
- 450 gram tomaatjes
- 225 gram volkoren couscous
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 stuk(s) bloemkool
- 1 stuk(s) citroen
- 200 milliliter ijskoud bruisend mineraalwater
- 200 gram kikkererwtenspread
- 600 milliliter kokend water
- 300 gram linzen
- 4 eetlepel(s) maizena
- 40 gram munt
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) sla
- 600 gram tomaatjes
- 300 gram volkoren couscous
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
We hadden eigenlijk gefrituurde okra bedacht bij deze couscous, maar door het natte weer en de weinige zonneschijn tot nu toe, is het niet gelukt om okra te krijgen. In plaats daarvan: bloemkool! Die kun je ook heerlijk frituren in een knapperig deegjasje.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Doe de linzen in een pan ruim water met zout en breng aan de kook. Kook ze in 15-20 min. gaar. Giet de linzen af.
Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water over. Laat de couscous 10 min. staan. Roer de gare couscous los met een vork en meng er de rode pesto door en een flinke scheut olijfolie door.
Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de couscous. Pers de citroen uit en meng ook het sap erdoor.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de sla in reepjes. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de linzen, tomaat, sla en munt door de couscous. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe het zelfrijzend bakmeel, de maizena en een snuf zout in een kom. Voeg het mineraalwater toe en klop met een vork snel tot een dik beslag. Het moet ongeveer de dikte van Griekse yoghurt hebben. Er mogen nog klontjes in zitten.
Verhit een paar cm olie in een pan (of zet de frituur aan). Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze in ca. 5 min. goudbruin. Neem uit het vet met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde bloemkoolroosjes bij de couscous.