Couscous frittata met gerookte zalmforel
Vis

Couscous frittata met gerookte zalmforel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram snacktomaatjes
  • 100 gram volkoren couscous
  • 100 gram waspeen
  • 100 gram zalmforel
  • 4 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 200 gram snacktomaatjes
  • 200 gram volkoren couscous
  • 200 gram waspeen
  • 200 gram zalmforel
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 300 gram snacktomaatjes
  • 300 gram volkoren couscous
  • 300 gram waspeen
  • 300 gram zalmforel
  • 8 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 gram snacktomaatjes
  • 400 gram volkoren couscous
  • 400 gram waspeen
  • 400 gram zalmforel

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de couscous in 6 minuten beetgaar. Giet af en laat zeer goed uitlekken.

Stap 2

Maak ondertussen de rode ui schoon en snipper fijn. Was en schil de waspeen en snijd in fijne blokjes. Snijd de tomaatjes doormidden.

Stap 3

Klop de eieren los in een kom en kruid met zout en peper.

Stap 4

Fruit gedurende 4 minuten in een hapjespan met anti-aanbakbodem de ui, de wortel en de tomaatjes aan in wat olijfolie en kruid met zout en peper.

Stap 5

Schep de couscous op de groenten en giet hier overheen de geklutste eieren. Druk het geheel mooi plat en pluk er de gerookte zalmforelfilet over. Plaats in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10-15 minuten, het ei moet net gestold zijn.

Stap 6

Haal met een spatel voorzichtig een stuk fritattta uit de pan en leg op een bord. Knip er de broccocress overheen.