Courgette-citroentagliatelle
met basilicum en hazelnoten
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 25 gram hazelnoten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 75 milliliter plantaardige kookroom
- 100 gram tagliatelle
- 0.5 stuk(s) ui
- 10 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 50 gram hazelnoten
- 1 teentje(s) knoflook
- 150 milliliter plantaardige kookroom
- 200 gram tagliatelle
- 1 stuk(s) ui
- 15 gram basilicum
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) citroen
- 1.5 stuk(s) courgette
- 75 gram hazelnoten
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 225 milliliter plantaardige kookroom
- 300 gram tagliatelle
- 1.5 stuk(s) ui
- 20 gram basilicum
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 100 gram hazelnoten
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter plantaardige kookroom
- 400 gram tagliatelle
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Courgettes bewaar je het beste op een koele, donkere plaats maar bij voorkeur niet in de koelkast want dan verliezen ze snel hun stevigheid.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Breng een pan ruim water met zout aan de kook voor de tagliatelle. Kook de tagliatelle in ca.11 minuten beetgaar.
Snipper ondertussen de ui, snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm en snijd de knoflook fijn.
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bord.
Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 1 minuut mee op middelhoog vuur. Voeg de plantaardige kookroom en het bouillonblokje toe en laat een paar minuten inkoken.
Schep een kopje kookvocht uit de pan met pasta. Giet de pasta af en doe bij de saus in de hapjespan. Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta. Schep om, voeg eventueel wat van het kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over diepe borden. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi over de pasta, samen met de hazelnoten. Snijd de citroen in partjes, leg ze op de pasta en serveer.