Courgette-citroentagliatelle
Vlees

Courgette-citroentagliatelle

met worstvlees

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 1 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 75 milliliter room
  • 100 gram tagliatelle
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) verse worst
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter room
  • 200 gram tagliatelle
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) verse worst
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter room
  • 300 gram tagliatelle
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) verse worst
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter room
  • 400 gram tagliatelle
  • 2 stuk(s) ui
  • 4 stuk(s) verse worst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan ruim water met zout aan de kook voor de tagliatelle. Kook de tagliatelle in ca.11 minuten beetgaar.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui, snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm en snijd de knoflook fijn. Haal het velletje van de worst.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak het worstvlees 4-5 minuten. Duw het vlees tijdens het bakken met een spatel in stukjes. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 1 minuut mee op middelhoog vuur. Voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en laat een paar minuten inkoken.

Stap 4

Schep een kopje kookvocht uit de pan met pasta. Giet de pasta af en doe bij de saus in de hapjespan. Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta. Schep om, voeg eventueel wat van het kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de pasta over diepe borden. Snijd de citroen in partjes, leg ze op de pasta en serveer.