Courgette-citroentagliatelle
met buffelmozzarella
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 1 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 75 milliliter room
- 100 gram tagliatelle
- 0.5 stuk(s) ui
- 10 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) buffelmozzarella
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 1 teentje(s) knoflook
- 150 milliliter room
- 200 gram tagliatelle
- 1 stuk(s) ui
- 15 gram basilicum
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 1 stuk(s) citroen
- 1.5 stuk(s) courgette
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter room
- 300 gram tagliatelle
- 1.5 stuk(s) ui
- 20 gram basilicum
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) buffelmozzarella
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter room
- 400 gram tagliatelle
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Heb je nog kaas in de koelkast? Rasp dan vlak voor serveren een beetje over de pasta.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Breng een pan ruim water met zout aan de kook voor de tagliatelle. Kook de tagliatelle in ca.11 minuten beetgaar.
Snipper ondertussen de ui, snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 1 minuut mee op middelhoog vuur. Voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en laat een paar minuten inkoken.
Schep een kopje kookvocht uit de pan met pasta. Giet de pasta af en doe bij de saus in de hapjespan. Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta. Schep om, voeg eventueel wat van het kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over diepe borden. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Snijd de citroen in partjes en leg ze op de pasta. Garneer met blaadjes basilicum en serveer.