
Cottage pie met linzen
venkel en aardappelpuree
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 125 milliliter koud water
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram plantaardige boter
- 50 milliliter plantaardige melk
- 60 gram rode linzen gedroogd
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 5 gram tijm
- 100 gram tomatenblokjes
- 15 gram tomatenpuree
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.5 stuk(s) venkel
- 150 gram wortel
- 600 gram aardappel(en)
- 250 milliliter koud water
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige melk
- 120 gram rode linzen gedroogd
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 10 gram tijm
- 200 gram tomatenblokjes
- 30 gram tomatenpuree
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) venkel
- 300 gram wortel
- 900 gram aardappel(en)
- 375 milliliter koud water
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram plantaardige boter
- 150 milliliter plantaardige melk
- 180 gram rode linzen gedroogd
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 15 gram tijm
- 300 gram tomatenblokjes
- 45 gram tomatenpuree
- 1.5 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) venkel
- 450 gram wortel
- 1200 gram aardappel(en)
- 500 milliliter koud water
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 80 gram plantaardige boter
- 200 milliliter plantaardige melk
- 240 gram rode linzen gedroogd
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 20 gram tijm
- 400 gram tomatenblokjes
- 60 gram tomatenpuree
- 2 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) venkel
- 600 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan
Vanaf 54.95 per weekTip!
Heb je geen grillstand op je oven? Verwarm de oven dan voor op 225 graden en zet de cottage pie 20 minuten in de oven.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Doe ze in de pan en kook ze in circa 20 minuten gaar in water met zout.
Snipper de ui en snijd de venkel en de wortel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan of hapjespan en bak de gesneden groenten 4-5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de rode linzen, tomatenpuree, tomatenblokjes, sojasaus en het water toe. En breng al roerend aan de kook. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en voeg ook toe aan de pan. Laat de groenten en linzen circa 20 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Laat ze een paar minuten uitdampen. Voeg de plantaardige boter en -melk toe en stamp tot puree met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de oven aan op de grillstand. Schep het groente-linzenmengsel in een ovenschaal. Schep de puree erop en strijk glad. Zet de schaal circa 8 minuten onder de ovengrill tot de puree begint te kleuren.