Cottage pie met rundergehakt
Vlees

Cottage pie met rundergehakt

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 20 gram boter
  • 50 milliliter melk
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 15 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 100 gram wortel
  • 600 gram aardappel(en)
  • 40 gram boter
  • 100 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) venkel
  • 200 gram wortel
  • 900 gram aardappel(en)
  • 60 gram boter
  • 150 milliliter melk
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 45 gram tomatenpuree
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 300 gram wortel
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 80 gram boter
  • 200 milliliter melk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 60 gram tomatenpuree
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) venkel
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 47.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Zit er nog loof aan de venkel? Dit heeft een lekkere anijsachtige smaak. Houd het loof apart en garneer de cottage pie ermee vlak voor serveren.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Doe in de pan en kook ze in circa 20 minuten gaar in water met zout.

Stap 2

Snipper de ui. Snijd de venkel en de wortels in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het gehakt in 5-6 minuten rul op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze 4-5 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 3

Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de sojasaus toe en breng al roerend aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Laat ze een paar minuten uitdampen. Voeg de boter en melk toe en stamp tot puree met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Zet de oven aan op de grillstand. Schep het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal. Schep de puree erop en strijk glad. Zet de schaal circa 8 minuten onder de ovengrill tot de puree begint te kleuren.