Claresse met citroen botersaus
Vis

Claresse met citroen botersaus

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 gram bospeen
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) claresse
  • 50 gram mizuna
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 10 gram verse dille
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 gram bospeen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) claresse
  • 100 gram mizuna
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 20 gram verse dille
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1 gram bospeen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 3 stuk(s) claresse
  • 150 gram mizuna
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 45 eetlepel(s) roomboter
  • 30 gram verse dille
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 gram bospeen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 stuk(s) claresse
  • 200 gram mizuna
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 60 eetlepel(s) roomboter
  • 40 gram verse dille

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • grillpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • rasp
  • pureestamper

Tip

Maak eerst een klein sneetje in de citroen, zo knijp je het sap eruit en kun je de citroen daarna ook nog raspen.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwarm de grillpan op laag vuur. Pluk de dille en hak de helft fijn. Bewaar andere helft voor het garneren.

Stap 2

Was en snijd de aardappels met schil in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm. Snijd het loof van de bospeen (je mag een halve cm van de steeltjes laten zitten). Schil en was de bospeen. Snijd de mizuna grof.

Stap 3

Kook eerst de bospeen in 5 Ć  6 minuten beetgaar in het gezouten water. Haal uit het water en kruid met olijfolie, peper en zout. Kook daarna de aardappelblokjes in +/- 10 minuten gaar. Giet af, leg terug in de pan en laat goed uitwasemen.

Stap 4

Voeg de mizuna toe aan de aardappelblokjes. Voeg de boter toe en breng op smaak met gehakte dille, mosterd, peper en zout. Stamp tot een mooie grove stamppot. Zet apart met de deksel op de pan.

Stap 5

Zet het vuur hoger onder de grillpan en grill de bospeen. Verwarm ondertussen ook een bakpan. Voeg een klontje boter toe en laat uitbruisen. Bak de visfilet(s) mooi bruin in +/- 5 minuten per kant. Haal de vis uit de pan en laat even rusten. Zet het vuur laag onder de bakpan. Voeg nog wat boter toe en laat smelten. Snijd de citroen in (zie tip) en voeg sap naar smaak toe. Roer de botersaus goed door en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de bospeen ernaast. Serveer de vis op de stamppot en maak af met de geplukte dille, citroenrasp en de botersaus.