
Claresse filet met amandelkorst
polenta en gegrilde groenten
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 10 gram amandelschaafsel
- 1 stengel(st) bosui
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) claresse
- 100 mililiter groentebouillon
- 100 mililiter halfvolle melk
- 5 gram krulpeterselie
- 45 gram polenta
- 125 gram tomaatjes
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 stengel(st) bosui
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) claresse
- 200 mililiter groentebouillon
- 200 mililiter halfvolle melk
- 10 gram krulpeterselie
- 90 gram polenta
- 250 gram tomaatjes
- 30 gram amandelschaafsel
- 2 stengel(st) bosui
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 stuk(s) claresse
- 300 mililiter groentebouillon
- 300 mililiter halfvolle melk
- 15 gram krulpeterselie
- 135 gram polenta
- 375 gram tomaatjes
- 40 gram amandelschaafsel
- 2 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) citroen
- 4 stuk(s) claresse
- 400 mililiter groentebouillon
- 400 mililiter halfvolle melk
- 20 gram krulpeterselie
- 180 gram polenta
- 500 gram tomaatjes
Tip
Als je de polenta toevoegt aan de bouillon met melk, zorg ervoor dat je goed blijft roeren, anders krijg je klontjes.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout in een kom tot een kruidenmix. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover.
Maak de bosui en tomaten schoon. Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er een scheutje olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Bak het geheel ca. 15 minuten.
Breng ondertussen in een kookpan de groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta.
Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout.
Haal de vis met groenten uit de oven. Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.