Romige citroenpasta met walnoten
palmkool en wortelpeterselie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 60 milliliter crème fraîche
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram palmkool
- 100 gram penne
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram walnoten
- 125 gram wortelpeterselie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 120 milliliter crème fraîche
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram palmkool
- 200 gram penne
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram walnoten
- 250 gram wortelpeterselie
- 0.75 stuk(s) citroen
- 180 milliliter crème fraîche
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 225 gram palmkool
- 300 gram penne
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram walnoten
- 375 gram wortelpeterselie
- 1 stuk(s) citroen
- 240 milliliter crème fraîche
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram palmkool
- 400 gram penne
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram walnoten
- 500 gram wortelpeterselie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 37.45 per weekTip!
Heb je nog kaas in de koelkast? Dan kun je die vlak voor het serveren over de pasta raspen. Dat maakt deze pasta nog meer tot een lekker comfortfoodgerecht.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Boen de wortelpeterselie schoon of schil ze en snijd ze in plakjes van 1 centimeter dik
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 10-12 minuten beetgaar, voeg de laatste 5 minuten de plakjes wortelpeterselie toe.
Snipper de ui. Was de palmkool en snijd de dikke nerf uit het midden van de bladeren. Snijd de palmkool in stukken van 3 cm. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok. Roerbak de ui en de palmkool ongeveer 4 minuten tot de palmkool beetgaar is.
Giet de pasta en wortelpeterselie af en vang het kookwater op. Voeg de pasta bij de palmkool in de wok. Doe de crème fraîche en een scheut pastawater erbij en meng door elkaar.
Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta en meng erdoor. Voeg eventueel nog wat kookwater toe om de pasta smeuïger te maken. Breng de pasta verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de (diepe) borden. Hak de walnoten grof, verdeel over de borden pasta en serveer.