Citroen drumsticks met frisse witlofsalade
Vlees

Citroen drumsticks met frisse witlofsalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) drumsticks
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 1 gram oregano
  • 125 gram san marzano tomaten
  • 50 gram walnoten
  • 2 stuk(s) witlof
  • 1.5 milliliter yoghurt
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 stuk(s) drumsticks
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 gram oregano
  • 250 gram san marzano tomaten
  • 100 gram walnoten
  • 4 stuk(s) witlof
  • 3 milliliter yoghurt
  • 1.5 stuk(s) appels
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 6 stuk(s) drumsticks
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 3 gram oregano
  • 375 gram san marzano tomaten
  • 150 gram walnoten
  • 6 stuk(s) witlof
  • 4.5 milliliter yoghurt
  • 2 stuk(s) appels
  • 2 stuk(s) citroen
  • 8 stuk(s) drumsticks
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 gram oregano
  • 500 gram san marzano tomaten
  • 200 gram walnoten
  • 8 stuk(s) witlof
  • 6 milliliter yoghurt

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd.

Stap 2

Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

Stap 3

Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

Stap 4

Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

Stap 5

Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.