Chocolade BBQ muffin – Moelleux au chocolate
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 12.5 gram (patent of tarwe) bloem
- 1 stuk(s) eieren
- 25 gram kristalsuiker
- 25 gram ongezouten roomboter
- 25 gram pure chocolade
- 25 gram (patent of tarwe) bloem
- 2 stuk(s) eieren
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram ongezouten roomboter
- 50 gram pure chocolade
- 37.5 gram (patent of tarwe) bloem
- 3 stuk(s) eieren
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram ongezouten roomboter
- 75 gram pure chocolade
- 50 gram (patent of tarwe) bloem
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram ongezouten roomboter
- 100 gram pure chocolade
Tip
Serveer de moelleux bij voorkeur met een bolletje (vanille)ijs. Je kunt ze ook serveren met slagroom, frambozen, mini marshmallows en/of muntblaadjes
Boerschappen
Bereidingswijze
Onderstaand recept is afkomstig van BBQ Experience Center. Ga naar hun website om de video te bekijken van dit recept.
Steek de (kamado) barbecue aan, leg een platesetter of pizzasteen op het rooster en breng rustig naar 200 graden Celsius.
Zet, terwijl de barbecue opwarmt, de chocolade en boter in een vuurvaste schaal op het rooster en laat smelten.
Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout in een aparte kom tot een luchtig mengsel. Spatel eerst de bloem en vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoor.
Vet een muffinvorm in met boter en bestuif met bloem.Vul de holtes met het beslag tot net onder de rand.
Zet de muffinvorm in de kamado, sluit de deksel en bak de moelleux in 8 tot 10 minuten halfgaar. De buitenkant moet gaar zijn, maar de kern nog vloeibaar. Haal de moelleux van de barbecue en laat ze 5 minuten rusten. Haal ze uit de vorm door muffinvorm om te keren en ze er voorzichtig uit te laten vallen. Serveer ze warm.