Chipolataworstjes met romanesco en aardappelpuree
Vlees

Chipolataworstjes met romanesco en aardappelpuree

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 gram boter
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 25 milliliter jus
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 0.5 stuk(s) romanesco
  • 100 gram romatomaten
  • 2 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 1 gram boter
  • 200 milliliter halfvolle melk
  • 50 milliliter jus
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk(s) romanesco
  • 200 gram romatomaten
  • 4 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1.5 gram boter
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 75 milliliter jus
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1.5 stuk(s) romanesco
  • 300 gram romatomaten
  • 6 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 2 gram boter
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 100 milliliter jus
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 2 stuk(s) romanesco
  • 400 gram romatomaten
  • 8 stuk(s) runderworstjes chipotle
  • 2 stuk(s) sjalot

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Laat de tomaatjes goed afkoelen voordat je ze aan de kids geeft, zodat ze niet hun mondjes verbranden.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven. Breng 2 pannen water aan de kook.

STAP 2

Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook in circa 10 minuten gaar. Was de romanesco en snijd in roosjes. Kook 5 minuten.

STAP 3

Snipper de sjalot. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot glazig. Voeg de runderworst toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Zet daarna het vuur wat lager en gaar nog circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 4

Als de worsten klaar zijn, voeg de jus toe aan de pan en verwarm nog een paar minuten mee.

STAP 5

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp fijn en voeg de melk en boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 6

Schep de puree op de borden en verdeel de romanesco. Schep de worst er bovenop en verdeel de tomaatjes over de borden. Maak af met de jus.