Chinese auberginestoof
Vis

Chinese auberginestoof

met crispy vis en rijst

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 0.5 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 75 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 120 gram koolvis
  • 0.5 eetlepel(s) maizena
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 150 gram basmatirijst
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 240 gram koolvis
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 1 stuk(s) paprika
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 1.5 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 225 gram basmatirijst
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 360 gram koolvis
  • 1.5 eetlepel(s) maizena
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 300 gram basmatirijst
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 480 gram koolvis
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus gebruiken ipv de sojasaus, balsamico, rietsuiker en sojasaus te gebruiken.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in parten en halveer die parten in de breedte. Snipper de uien, snijd de paprika in reepjes en de chilipeper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie en roerbak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en peperringetjes toe en bak 2 min mee. Voeg de sojasaus, rietsuiker, balsamico en een scheutje water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

Stap 4

Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2 x 2 cm. Meng de bloem met de kerriepoeder en wat zout in kommetje. Verhit de zonnebloemolie in de pan. Haal de stukken vis eerst door het bloemmengsel en frituur ze vervolgens in de hete olie in 4-5 minuten gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 5

Meng de maizena met een scheutje water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de aubergines. Proef en breng de stoof eventueel verder op smaak met peper en zout of extra sojasaus.

Stap 6

Schep de rijst en de auberginestoof in kommen, leg de crispy vis erop en serveer.