Chinese auberginestoof
Vegan

Chinese auberginestoof

met zwarte bonen en rijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 0.5 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 75 gram basmatirijst
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) maizena
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 150 gram basmatirijst
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 1 stuk(s) paprika
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 1.5 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 225 gram basmatirijst
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) maizena
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus gebruiken ipv de sojasaus, balsamico, rietsuiker en sojasaus te gebruiken

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in parten en halveer die parten in de breedte. Snipper de uien, snijd de paprika in reepjes en de chilipeper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie en roerbak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en peperringetjes toe en bak 2 min mee. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg ook toe.

Stap 4

Voeg de sojasaus, rietsuiker, balsamico en een scheutje water toe. Breng aan de kook en laat op 10 min. zachtjes koken.

Stap 5

Meng de maizena met een scheutje water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de aubergines. Proef en breng de stoof eventueel verder op smaak met peper en zout of extra sojasaus.

Stap 6

Schep de rijst en de auberginestoof in kommen en serveer.