Chinese auberginestoof
Vega

Chinese auberginestoof

met zwarte bonen en rijst

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 75 gram basmatirijst
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 190 gram zwarte bonen in teriyakisaus
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 150 gram basmatirijst
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 380 gram zwarte bonen in teriyakisaus
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 225 gram basmatirijst
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 570 gram zwarte bonen in teriyakisaus
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 760 gram zwarte bonen in teriyakisaus

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog wat groens in huis zoals koriander of een bosuitje? Snijd die dan in stukjes en garneer de stoof ermee.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in parten en halveer die parten in de breedte. Snipper de uien, snijd de paprika in reepjes, de chilipeper in ringetjes en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie en roerbak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe en bak 2 min mee. Voeg de zwarte bonen in teriyakisaus en een scheut water toe en laat 10 min. zachtjes koken. Breng de stoof op smaak met peper en zout of extra sojasaus.

Stap 4

Schep de rijst en de auberginestoof in kommen en serveer.