Chinese auberginestoof
Vis

Chinese auberginestoof

met crispy vis en rijst

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 75 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 120 gram koolvis
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 95 gram zwarte bonen in teriyakisaus
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 150 gram basmatirijst
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 240 gram koolvis
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) ui
  • 190 gram zwarte bonen in teriyakisaus
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 225 gram basmatirijst
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 360 gram koolvis
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 285 gram zwarte bonen in teriyakisaus
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 300 gram basmatirijst
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 480 gram koolvis
  • 500 milliliter olie om in te frituren
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) ui
  • 380 gram zwarte bonen in teriyakisaus

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Mocht je nog verse gember in huis hebben, snijd dan een stukje heel fijn en stoof met de groenten mee.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in parten en halveer die parten in de breedte. Snipper de uien, snijd de paprika in reepjes en de chilipeper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit in een wok een scheut olie en roerbak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en peperringetjes toe en bak 2 min mee. Voeg de zwarte bonen in teriyakisaus en een scheut water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Breng de stoof op smaak met peper en zout of sojasaus.

Stap 4

Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2 x 2 cm. Meng de bloem met de kerriepoeder en zout naar smaak in kommetje. Verhit de frituurolie in de pan. Haal de stukken vis eerst door het bloemmengsel en frituur ze vervolgens (in delen bij de 3 en 4 persoonsboxen) in de hete olie in 4-5 minuten gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 5

Schep de rijst en de auberginestoof in kommen, leg de crispy vis erop en serveer.