Chimichurri traybake
Vegan

Chimichurri traybake

met rammenas

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) agave siroop
  • 5 gram chimichurri kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram rammenas
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 30 gram winterpostelein
  • 40 gram zwarte bonen gedroogd
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 10 gram chimichurri kruiden
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram rammenas
  • 1 stuk(s) ui
  • 60 gram winterpostelein
  • 80 gram zwarte bonen gedroogd
  • 1.5 theelepel(s) agave siroop
  • 15 gram chimichurri kruiden
  • 9 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 gram rammenas
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 90 gram winterpostelein
  • 120 gram zwarte bonen gedroogd
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 20 gram chimichurri kruiden
  • 12 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 16 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram rammenas
  • 2 stuk(s) ui
  • 120 gram winterpostelein
  • 160 gram zwarte bonen gedroogd

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Let op: begin een dag eerder met het weken en bereiden van de gedroogde zwarte bonen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet de bonen na het weken af te spoelen onder stromend water voordat je de bonen gaat koken.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Bedek de bakplaat met vetvrij papier. Was de krieltjes en kook in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Was en schil de rammenas en snijd in partjes. Snijd de ui in partjes. Snijd uit de knoflookbol de benodigde hoeveelheid knoflookteentjes (zorg dat de teentjes aan elkaar zitten) en snijd één keer doormidden. Spoel de geweekte en gekookte bonen af onder koud stromend water.

Stap 3

Plet de gekookte krieltjes met een stevige beker of deegroller en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de rammenas, rode ui en knoflook over de bakplaat. Meng de chimichurri kruiden met de helft van de olijfolie, peper en zout. Giet ⅔ van het kruidenmengsel over de groenten en de krieltjes.

Stap 4

Meng de chimichurri kruiden met de helft van de olijfolie, peper en zout. Giet ⅔ van het kruidenmengsel over de groenten en de krieltjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de groenten een keer om en voeg dan ook de zwarte bonen toe.

Stap 5

Maak ondertussen de dressing met de rest van de olijfolie, mosterd, agavesiroop, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de winterpostelein. Haal de traybake uit de oven en knijp de halve knoflookbollen uit over de groenten en de krieltjes op de bakplaat.

Stap 6

Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Serveer samen met de salade.