Chimichurri traybake
met rammenas
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram Syrische grillkaas
- 5 gram chimichurri kruiden
- 0.5 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 200 gram krieltjes
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram rammenas
- 0.5 stuk(s) ui
- 30 gram winterpostelein
- 40 gram zwarte bonen gedroogd
- 200 gram Syrische grillkaas
- 10 gram chimichurri kruiden
- 1 theelepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 400 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) mosterd
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram rammenas
- 1 stuk(s) ui
- 60 gram winterpostelein
- 80 gram zwarte bonen gedroogd
- 300 gram Syrische grillkaas
- 15 gram chimichurri kruiden
- 1.5 theelepel(s) honing
- 9 teentje(s) knoflook
- 600 gram krieltjes
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 450 gram rammenas
- 1.5 stuk(s) ui
- 90 gram winterpostelein
- 120 gram zwarte bonen gedroogd
- 400 gram Syrische grillkaas
- 20 gram chimichurri kruiden
- 2 theelepel(s) honing
- 12 teentje(s) knoflook
- 800 gram krieltjes
- 2 theelepel(s) mosterd
- 16 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram rammenas
- 2 stuk(s) ui
- 120 gram winterpostelein
- 160 gram zwarte bonen gedroogd
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Wil je de grillkaas minder zout eten? Spoel deze dan af onder de kraan en dep droog.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Let op: begin een dag eerder met het weken en bereiden van de gedroogde zwarte bonen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet de bonen na het weken af te spoelen onder stromend water voordat je de bonen gaat koken.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Bedek de bakplaat met vetvrij papier. Was de krieltjes en kook in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Was en schil de rammenas en snijd in partjes. Snijd de ui in partjes. Snijd uit de knoflookbol de benodigde hoeveelheid knoflookteentjes (zorg dat de teentjes aan elkaar zitten) en snijd één keer doormidden. Spoel de geweekte en gekookte bonen af onder koud stromend water.
Plet de gekookte krieltjes met een stevige beker of deegroller en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de rammenas, rode ui en knoflook over de bakplaat. Meng de chimichurri kruiden met de helft van de olijfolie, peper en zout. Giet ⅔ van het kruidenmengsel over de groenten en de krieltjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de groenten een keer om en voeg dan ook de zwarte bonen toe.
Verwarm een grillpan. Snijd de Syrische grillkaas in plakken. Kruid de plakjes grillkaas met de rest van het kruidenmengsel. Gril de kaas in 2-4 minuten per kant goudbruin.
Maak ondertussen de dressing met de rest van de olijfolie, mosterd, honing, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de winterpostelein. Haal de traybake uit de oven en knijp de halve knoflookbollen uit over de groenten en de krieltjes op de bakplaat.
Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Serveer samen met de salade en de gegrilde Syrische kaas.