Vegan
Chili sin carne bowl
met tortillachips
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
+
- 1 eetlepel(s) geroosterde gezouten maiskorrels
- 190 gram kidneybonen in chilisaus
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 125 milliliter passata
- 1 eetlepel(s) plantaardige crème fraîche
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 30 gram tortillachips
- 0.5 stuk(s) ui
- 200 gram zoete aardappel
- 2 eetlepel(s) geroosterde gezouten maiskorrels
- 380 gram kidneybonen in chilisaus
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 250 milliliter passata
- 2 eetlepel(s) plantaardige crème fraîche
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 60 gram tortillachips
- 1 stuk(s) ui
- 400 gram zoete aardappel
- 3 eetlepel(s) geroosterde gezouten maiskorrels
- 570 gram kidneybonen in chilisaus
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 375 milliliter passata
- 3 eetlepel(s) plantaardige crème fraîche
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 90 gram tortillachips
- 1.5 stuk(s) ui
- 600 gram zoete aardappel
- 4 eetlepel(s) geroosterde gezouten maiskorrels
- 760 gram kidneybonen in chilisaus
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 500 milliliter passata
- 4 eetlepel(s) plantaardige crème fraîche
- 4 stuk(s) puntpaprika
- 120 gram tortillachips
- 2 stuk(s) ui
- 800 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Garneer de bowl met verse koriander!
Chef Colette
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de uien en snijd de paprika in blokjes. Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm.
Stap 2
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Voeg de ui, paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak 7-8 minuten.
Stap 3
Voeg de kidneybonen in chilisaus, de passata en een scheut water toe en laat nog 8-10 minuten sudderen.
Stap 4
Schep de chili sin carne in ruime kommen of diepe borden. Leg de tortillachips erbij en bestrooi met de geroosterde maiskorrels. Schep op elke portie een lepel plantaardige crème fraîche en serveer.