Chili con carne bowl
met tortillachips
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 190 gram kidneybonen in chilisaus
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 125 milliliter passata
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 120 gram rundergehakt
- 30 gram tortillachips
- 0.5 stuk(s) ui
- 200 gram zoete aardappel
- 380 gram kidneybonen in chilisaus
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 250 milliliter passata
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 240 gram rundergehakt
- 60 gram tortillachips
- 1 stuk(s) ui
- 400 gram zoete aardappel
- 570 gram kidneybonen in chilisaus
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 375 milliliter passata
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 360 gram rundergehakt
- 90 gram tortillachips
- 1.5 stuk(s) ui
- 600 gram zoete aardappel
- 760 gram kidneybonen in chilisaus
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 500 milliliter passata
- 4 stuk(s) puntpaprika
- 480 gram rundergehakt
- 120 gram tortillachips
- 2 stuk(s) ui
- 800 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Garneer de bowl met verse koriander. En mocht je nog wat crème fraîche over hebben deze week van het pastagerecht, serveer dit dan ook bij dit gerecht.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snipper de uien en snijd de paprika in blokjes. Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak het gehakt rul in circa 6 minuten. Voeg de ui, paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak 5-6 minuten mee.
Voeg de kidneybonen in chilisaus, de passata en een scheut water toe en laat nog 8-10 minuten sudderen.
Schep de chili con carne in ruime kommen of diepe borden. Leg de tortillachips erbij en serveer.